حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد
سرخط خبرها

پاسخ به پرسش‌های مردم درباره سرویس مدارس مشهد | از سرویس‌دهی جاماندگان تا رصد آنلاین سرویس‌ها

  • کد خبر: ۲۴۹۴۵۲
  • ۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
  • ۶
پاسخ به پرسش‌های مردم درباره سرویس مدارس مشهد | از سرویس‌دهی جاماندگان تا رصد آنلاین سرویس‌ها
مدیرعامل تاکسی‌رانی مشهد به پرسش‌های پرتکرار اولیای دانش‌آموزان درباره سرویس مدرسه و سامانه سپند پاسخ داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ چهارده روز به بازگشایی مدارس باقی مانده است، اما اولیای دانش‌آموزان مانند سال‌های گذشته هنوز دغدغه سرویس مدارس را دارند. امسال قرار است در یک برنامه نظام‌مند صفر‌تا‌صد کار سرویس‌دهی دانش‌آموزان بر عهده سازمان تاکسی‌رانی شهرداری مشهد باشد. در حقیقت با این کار سازمان تاکسی‌رانی متولی واحدی برای حمل و‌نقل دانش‌آموزی است. بااین‌حال ابهاماتی نظیر کم‌و‌کیف سرویس‌دهی و نحوه انتخاب رانندگان، چگونگی سرویس‌دهی و مبلغ محاسبه هزینه‌ها پیش روی اولیاست.

سامانه «سپند» با هدف مدیریت یکپارچه تقاضای سرویس دانش‌آموزان، از ابتدای خرداد امسال فعالیت رسمی خود را کلید زد. با حضور این سامانه قرار شد تا همه خانواده‌های متقاضی استفاده از سرویس مدرسه در بستر این سامانه درخواست خود را مکتوب به ثبت برسانند تا در یک نظام یکپارچه تعداد متقاضیان، محل تحصیل و زندگی آنها ثبت شود و در ادامه تقسیم کار و تخصیص سرویس به محصل رقم بخورد. 

تمامی این اتفاقات در بطن خود آرامش خاطر را برای اولیا در پی داشت، اما با توجه به اینکه کمتر از دو هفته تا بازگشایی مدارس باقی مانده است این روز‌ها پرسش و دغدغه تعداد زیادی از خانواده‌ها این است که امسال چگونه قرار است سرویس به هر دانش‌آموز تعلق بگیرد؟ علاوه بر آن نحوه عملکرد راننده نیز چطور ارزیابی می‌شود؟ سؤالات دیگری نظیر آنکه آیا شرکت‌های اینترنتی جابه‌جایی مسافر نیز وارد این موضوع شده‌اند یا خیر؟ یا تکلیف جاماندگان ثبت‌نام چیست؟

 از دیگر پرسش‌هایی است که والدین درباره سامانه سرویس مدارس می‌پرسند. بر همین اساس و در گفت‌وگویی مفصل با مرتضی چایچی مطلق، مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسی‌رانی شهرداری مشهد، تمامی سؤالات پرتکرار شهروندان را در حوزه سرویس مدارس مطرح کرده و پاسخ گرفته‌ایم.

سؤال شهروند: گفته می‌شود کار نظارت و تخصیص سرویس مدارس امسال بر عهده سازمان تاکسی‌رانی است در حالی‌که متولی اصلی حوزه دانش‌آموزی آموزش‌وپرورش است. به منظور ایجاد اطمینان خاطر والدین سازمان تاکسی‌رانی قرار است چگونه بر روند جابه‌جایی دانش‌آموزان نظارت کند؟

با نزدیک شدن به فصل پاییز و شروع سال تحصیلی جدید یکی از دغدغه‌های مهم والدین موضوع ایاب و ذهاب فرزندانشان است. تلاش می‌کنیم مأموریت جدیدی که امسال به شهرداری سپرده شده است به نحو احسن انجام شود. بر اساس آیین‌نامه‌ای که در سال گذشته تصویب و ابلاغ شد این مأموریت از امسال به شهرداری محول شد.

بر اساس آیین‌نامه جدید، اطلاعات تقاضا در سامانه پایش ناوگان دانش‌آموزی (سپند) ثبت می‌شود؛ بنابراین تمامی اقدامات برای ثبت‌نام و درج اطلاعات از طریق همین سامانه است. شهروندان باید بدانند این سامانه کشوری است بدین معنا که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برای آن پیش‌بینی لازم را انجام داده است. به عبارت دیگر تمام شهرداری‌های کشور از این سامانه برای ارائه خدمات حمل‌و‌نقل دانش‌آموزی استفاده خواهند کرد.

سؤال شهروند: هر بار که برای ورود به سامانه تلاش کردم با خطا روبه‌رو شدم. گویا سامانه خراب است یا مشکل بارگذاری دارد. لطفا مسئولان توضیح دهند نحوه ثبت‌نام در سامانه چگونه است؟

آدرس سامانه در اینترنت قابل جست‌وجوست. در حقیقت در زمان ۵ تا ۱۰ دقیقه ثبت‌نام انجام می‌شود. ثبت محل شروع سفر دانش‌آموز (منزل) تا مدرسه‌ای که قرار است برود و نیز ثبت اطلاعات دانش‌آموز و ولی دانش‌آموز در سامانه مورد نیاز است. اگر کد مدرسه را والدین به منظور ثبت در سامانه نداشتند، می‌تواند بر اساس مکان نمای داخل سامانه مکان ثبت‌نام را کامل کنند در این مرحله از ثبت‌نام هیچ هزینه‌ای قرار نیست پرداخت شود.

ثبت اطلاعات در سامانه سپند برای ما بسیار مهم است چرا که در گام بعدی بر اساس این تعداد دانش‌آموز ثبت‌نام شده قرار است تعداد ناوگان تعیین شود و سپس بر اساس نواحی آموزشی تخصیص یابد.

سؤال شهروند: از دوره‌های تعیین شده برای ثبت‌نام در سامانه سپند جامانده‌ایم. در حقیقت به دلیل جابه‌جایی منزل در شهریور نمی‌توانستیم آدرس منزل را به درستی وارد کنیم. تکلیف جاماندگان چیست؟

آخرین زمانی که از سوی اتحادیه حمل‌و‌نقل مسافر شهری کشور اعلام شد تا پایان دهم شهریور بود، اما شهروندان بدانند هنوز در حال پیگیری هستیم تا در بازه زمانی دیگری ثبت‌نام تمدید شود. چون قرار است بعد از ثبت‌نام تأمین و تخصیص ناوگان به این سفر‌های دانش‌آموزی صورت پذیرد. باید پیش از شروع سال تحصیلی هر کدام از اولیای دانش‌آموز بدانند کدام سرویس قرار است فرزندشان را جابه‌جا کند.

سؤال شهروند: لطفا از سامانه تاکسی‌رانی بپرسید هزینه سرویس مدارس امسال قرار است چگونه برآورد شود؟

شورای اسلامی شهر در مورد نرخ‌ها تعیین تکلیف خواهد کرد و به احتمال زیاد تا آخر شهریور نرخ‌ها نهایی خواهند شد.

سؤال شهروند: سال گذشته فرزندم در یک پراید مدل پایین با چهار نفر دیگر از هم‌کلاسی‌هایش داخل یک خودرو بودند، آیا امسال هم قرار است شرایط به همین منوال باشد؟ لطفا مسئولان اطلاع‌رسانی کنند؟

تا آخرین زمان ثبت‌نام در سامانه، نزدیک به ۶۰‌هزار رکورد ثبت شده در سامانه سپند داشته‌ایم. برآورد ما این است که در شهر مشهد حدود ۶۵ تا ۷۰ هزار تقاضا برای سرویس مدرسه وجود داشته باشد بنابراین چیزی که تا الان در سپند ثبت شده است بالای ۹۰ درصد خانواده‌هایی که نیاز به سرویس داشته‌اند ثبت‌نام کرد‌اند.

با توجه به درخواست‌های مردمی گواهی صلاحیت شهرداری برای شرکت‌های مجری و راننده صادر خواهد شد و رانندگان آموزش خواهند دید. رانندگان مراحل گزینش و پایش نیز دارند. در عین حال در زمان و لحظه اجرا نیز بر کار سرویس‌ها نظارت خواهیم داشت. با این حال اولیا هرگونه شکایت، انتقاد و پیشنهاد را می‌توانند از طریق سامانه سپند اعلام و ثبت کنند.

سؤال شهروند: نحوه نظارت والدین روی عملکرد رانندگان چگونه است؟

تمام کار‌ها بر اساس سامانه است، تلاشمان این است که نسخه تلفن همراه سامانه سرویس مدارس در دسترس والدین قرار بگیرد. اینکه خودرو مقابل منزل قرار بگیرد و در ابتدای صبح بوق بزند تا دانش‌آموز پایین بیاید درست نیست به همین دلیل مقرر شده نرم‌افزار روی گوشی نصب شود و اولیا مطابق آنچه که اکنون در تاکسی‌های اینترنتی موجود است متوجه روند طی مسیر راننده باشند.

حتی بدانند چند دقیقه دیگر راننده سرویس در منزل یا مدرسه است و همه چیز را آنلاین رصد کنند. این‌گونه ولی دانش‌آموز لحظه به لحظه می‌تواند دانش‌آموز را رصد کند و هر لحظه موقعیت مکانی فرزندش را ببیند.

سؤال شهروند: چرا در سال‌های گذشته با کمبود راننده سرویس مدرسه روبه‌رو بودیم؟ آیا امسال هم کمبود راننده سرویس داریم؟

در سال‌های پاندمی کرونا به دلیل برگزاری مجازی کلاس‌ها، ناوگان سرویس مدارس به صورت کامل پراکنده شد و رانندگان این بخش جذب سرویس‌های موازی مثل اسنپ و تپسی و سرویس ادارات شدند. طبیعی است که بازسازی مجدد ناوگان مشمول زمان شود به همین دلیل در سال ۱۴۰۰ با ۷۰% کمبود و در سال ۱۴۰۱ با حدود ۳۰% و در سال ۱۴۰۲ با کمبود حدود ۱۰% خودرو روبه‌رو بودیم.

البته مسئولیت اجرای سرویس مدارس در سال‌های گذشته با آموزش‌و‌پرورش بود؛ بنابراین سازمان تاکسی‌رانی صرفا وظیفه انتخاب و معرفی شرکت‌ها را به عهده داشت. با این همه در تأمین ناوگان همکاری داشت و طرح‌های ابتکاری خوبی نیز در این زمینه به اجرا گذاشت از جمله سرویس اشتراکی والدین، که سبب رفع مشکل کمبود خودرو سرویس مدارس شد.

تأخیر در توزیع شرکت‌ها در سال گذشته نیز در رویارویی با کمبود ناوگان بی‌تأثیر نبود. ما امیدواریم با ارسال سریع‌تر آمار تقاضا امسال، عملیات پایانی مراحل پیش‎اجرا سریع‌تر انجام شود.

سؤال شهروند: چه تعداد پیمانکار و راننده در سرویس مدارس امسال همکاری می‌کنند؟

در فراخوان متقاضیان ارائه خدمات حمل و نقل دانش آموزی، تعداد ۶۵ شرکت مشارکت داشتند از این تعداد ۵۳ شرکت بر اساس شاخصه‌های کمی تعریف شده انتخاب شدند. برآورد تعداد خودرو وابسته به میزان تقاضاست. برآورد ما بین ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ خودروست که حدود ۱۸۰۰۰ تا ۱۹۲۰۰ سرویس را انجام خواهند داد. تعداد دانش‎آموزان سرویس‌ها، بین ۷۰ تا ۷۷ هزار نفر برآورد می‎شود.

سؤال شهروند: آیا قرار است تاکسی‌های اینترنتی امسال با سرویس مدارس همکاری کنند؟

بستر همکاری کلیه شبکه‌های حمل‌و‌نقل هوشمند مسافر برای در امر حمل‌و‌نقل دانش‌آموزی فراهم است ولی تا این لحظه درخواست همکاری دریافت نکرده‎ایم. البته سرویس مدارس به دلیل پیچیدگی‎های اجرایی هنوز به صورت عملیاتی در شبکه‎های اینترنتی پیاده‌سازی نشده است. ما آمادگی داریم در صورت درخواست این شبکه‌ها در تنظیم الگوریتم‌های اقتصادی و عملیاتی همکاری داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
امیرنخعی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۷
0
3
سلام و درود
با وجود نزدیکی به شروع مدارس هنوز تا امروز هیچی خبری نشده و هنوز برای من مشخص نیست برنامه سرویس فرزندم به چه صورت هست. لطفا پیگیری بفرمایید.
سهیلا میرزایی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
0
2
سلام کمتر از ده روز مانده به مدارس هنوز تکلیف سرویس مشخص نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۷
0
0
لطفا خواهش میکنم رسیدگی کنید یه ماهه ثبت نام کردم هنوز هیچ جوابی نیومده تکلیف بچه های ما چی میشه کمتر از چهار روز مونده به باز گشایی مدارس ولی خبری نیست
اکرم
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۰
0
1
خدالعنتتون کنه سرویسهارودادین به شرکتهاواوناهم فقط به اشناهاورفقاشون نزدیکهارومیدن ودورهارو به کساییکه نمیشناسن میدن وخدانکنه بهشون کوچکترین اعتراضی کنی اشکتودرمیارن ای تف بهتون که عرضه ندارین یک کارکوچیک رو قانونی عمل کنیدبه هراشغالی میسپاریدشرکتهارو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۰
0
1
این چه وضعی است یکشنبه اول مهر هنوز خبری نیست
چرا اینقدر ضعیف عمل میکنید
عرفانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
0
1
فقط دو میلیون هزینه گرفتید هنوز سرویس ندادید . من دو فرزندم سرویس ندارند . پارسال که زیر نظر مدارس بود بهتر بود ‌ این چه وضعیه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->